Tocats per la tramuntana

personatges singulars

Tocats per la tramuntana: personatges singulars és una sèrie d’escultures fetes de paper.

I no son de papier maché! Per crear-les fem un estructura interior de fil ferro, l’esquelet, després per fer el volúm, els cobrim amb papers tous (tipus paper de cuina) i, finalment, els hi donem la forma i acabat amb diferents papers passats per la trituradora (utilitzada habitualment per a la destrucció de documents). Així, donem un nou ús a aquest material, el paper que tant fem servir, i fem que aquestes figures cobrin vida i molta expressivitat.

Aquesta sèrie va néixer a partir d’una antologia de novel·la catalana que ens vam trobar en arribar al que ara és el nostre taller, els personatges sortien dels llibres i començaven la seva nova vida inspirada en les seves històries. Després ens els vam emportar a l’Empordà i allà es van carregar d’altres sentits, d’altres històries i van quedar, sens dubte, tocats per la tramuntana.

Avui, qualsevol excusa ens serveix d’inspiració, una obra d’art, un moment, una lectura, una història o anècdota escoltada… i van viatjant per tot el món arribant a llocs que mai no hauríem imaginat tan llunyans com el Canadà, Japó, Austràlia, Mèxic, Estats Units, Costa Rica …

Bon vent, bon viatge, i feliç nova llar.

Tocats per la tramuntana: Personajes Singulares es una serie de esculturas hecha de tiras de diferentes papeles pasados por la trituradora (usada habitualmente para la destrucción de documentos), dándoles así un nuevo uso a este material  y haciendo que estas figuras cobren vida y mucha expresividad. 

Nacieron a partir de una antología de novela catalana que nos encontramos al llegar al que es ahora nuestro taller, los personajes salían de los libros y empezaban su nueva vida inspirados en sus historias. 

Hoy, cualquier excusa nos sirve de inspiración, una obra de arte, un momento, una lectura, una història o anecdota escuchada… y van viajando por todo el mundo llegando a sitios que nunca hubieramos imaginada tan lejanos como Canada, Japón, Australia, Méjico, Estados Unidos, Costa Rica …

Buen viaje y feliz nuevo hogar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s